Metallikomponenteista syvempään yhteistyöhön

Hamari Auditorium Furniture Solutions toimittaa kiinteät kalusteratkaisut auditorioihin – esimerkiksi teattereihin ja koulutustiloihin – ympäri maailman. Yritys toteuttaa auditoriot läheisessä yhteistyössä asiakkaan, suunnittelijan ja alihankkijoiden kanssa. Kyseessä voi olla kokonaan uusi auditorio, vanhan kunnostus tai arkkitehtuurisesti hyvinkin vaativa kohde. Siksi Hamarin auditoriokalusteet ovat aina tilaajalle räätälöityjä ja standardimalleja muokataan tilaajan tarpeen mukaan.

Lopulta ratkaiseva tekijä oli palveluasenne. Varax oli valmis tekemään myös kokoonpanotyön auditorion penkkiratkaisuille.

Hamari on perustettu joulukuussa 2014 ja se jatkaa Martela Oyj:lta ostettua liiketoimintaa. Varax Solutions on toiminut yhteistyössä Hamarin kanssa jo Martelan ajoilta ja pitkä kumppanuus hyödyttää kumpaakin yritystä.

– Varax Solutions tekee Hamarille metalliosien alihankintaa ja metalliosien kokoonpanoa. Yritysten välillä oli yhteistyötä jo Martelan aikana, kun Varax teki meille metallikomponentteja kuten tuolien ja pöytien jalkoja, Hamarin toimitusjohtaja Jari Jääskelä kertoo.

Helsingin Kulttuuritalon auditorion uudistaminen oli isompi projekti, joka vaati yrityksiltä vielä tiiviimpää yhteistyötä. Kulttuuritalo on erittäin monipuolisessa käytössä ja illan ohjelmistossa voi olla nyrkkeilyottelu tai konsertti. Permantoa ja katsomoa pitää pystyä muokkaamaan käyttötarkoituksen mukaan.

– Kulttuuritalon permanto koostui 50-luvulla rakennetuista toisiinsa kytketyistä kaarevista palkeista. Vanhaa toteutusta haluttiin keventää huomattavasti ja Hamari suunnitteli siihen ratkaisun. Varax toimitti kaareviin palkkeihin pyöreistä metalliputkista tehdyn rungon. Ja hyvän rungon toimittivatkin. Olihan heillä hyvät piirustuksetkin, Jääskelä hymyilee.

Tiedämme toistemme osaamisen ja sen mitä toiselta voi odottaa saavansa. Ja voimme kysyä puolin ja toisin jo ennen kuin projekti alkaa. Esimerkiksi Kulttuuritalo-projektissa pystyimme yhdessä etukäteen valmistaa mallit runkoratkaisusta asiakkaan nähtäväksi, kommentoitavaksi ja hyväksyttäväksi
Author Name

– Hamarin liiketoiminta perustuu projektikauppaan, jossa Varax on yksi alihankkijamme. Pääasiassa Hamari tekee suunnitelmat ja Varax toteuttaa ne. Helsingin Kulttuuritalon kaltaisessa isommassa projektissa mietimme yhdessä parasta ratkaisua projektin kannalta, Jääskelä selventää.

– Tällainen yhteistyö hyödyttää kumpaakin yritystä. Tiedämme toistemme osaamisen ja sen mitä toiselta voi odottaa saavansa. Ja voimme kysyä puolin ja toisin jo ennen kuin projekti alkaa. Esimerkiksi Kulttuuritalo-projektissa pystyimme yhdessä etukäteen valmistaa mallit runkoratkaisusta asiakkaan nähtäväksi, kommentoitavaksi ja hyväksyttäväksi, Jääskelä sanoo.

Vaikka Varax oli Jääskelälle jo entuudestaan tuttu yritys, Kulttuuritalon auditorion metallikomponenttien alihankkija valikoitui kuitenkin normaalisti kilpailutuksen kautta.

– Meillä oli kolme ehdokasta loppusuoralla. Kaikki täyttivät laatukriteerit ja Varax oli näistä hinnaltaan kilpailukykyisin. Lopulta ratkaiseva tekijä oli palveluasenne. Varax oli valmis tekemään myös kokoonpanotyön auditorion penkkiratkaisuille. Meidän tarvitsi vain lähettää verhoilu- ja muut materiaalit Varaxille ja tätä palveluhalukkuutta arvostimme, Jääskelä toteaa.

KIINNOSTUITKO?

Autamme mielellämme